• Adatok frissítése

    Az aScAgenda program adatai frissítve
  • Lefutottuk!

    ... és a #jókaisuli csapata lefutotta a 🏃🏃‍♀️‍➡️Komárom-Komárno Futóversenyt🏃‍♀️‍➡️🏃...

    Köszönjük szépen.🙂🏅

  • Iskolai klub csoportjainak képei magukért beszélnek

    A májusfa vagy májfa a természet újjászületésének a szimbóluma. Mára a szerelem, a tisztelet és a vidámság jelképe lett. Ebből az alkalomból kiindulva határoztuk el immár második éve, hogy május elsejére feldíszítjük az iskola udvarán található fáinkat. Színes szalagokkal vidáman és énekelve tettük széppé a délutánt. A projektben résztvevő iskolai csoportjaink képei magáért beszélnek.

    Bc. Kiss Gabriella, nevelőnő

  • A Tánc Világnapja

    A Tánc Világnapja április 29-én van. Az ünnepet 1982-ben az UNESCO Nemzetközi Táncbizottság hozta létre. A Nemzetközi táncnap céljai közé tartozik a tánc népszerűsítése. Ebben a tanévben a Komáromi Jókai Színház és a Jókai Mór Alapiskola közös együttműködésével szerveztünk Jótékonysági gálaestet a nagyérdemű közönség részére. A jegyek bevételének összege pedig a komáromi Agel Kórház gyemekosztályának lett felajánlva. Köszönjük a lehetőséget a Jókai Színház művészeinek, Gál Tamás és Finta Zoltán igazgató uraknak, valamint a táncműsorok összeállítását Viczencz Andrea tanárnőnek.

  • MÉHEK VILÁGA A DUNA MENTI MÚZEUMBAN

    „Rendhagyó környezetismeret órán az 1.b osztály“ Miért ennyire fontosak, és miért kell segítenünk nekik? A válasz, és sok más mézédes érdekesség derült ki ma Mónika néni ragyogó ismeretterjesztő előadásából. Rendkívül kedves, nagyon élvezetes környezetismeret órát tudhatunk magunkénak! Köszönjük, hogy részesei lehettünk az előadásnak! 

    Szervezők: Mgr. Cséplő Viktória és Mgr. Győri Katalin

  • Játsszunk Olimpiát

    Április 30-án került sor a Játsszunk Olimpiát elnevezésű Szőnyi Pentatlon sportversenyre. A #jókaisuli atlétái csapatösszesítésben a 3. helyen végeztek. Gratulálunk a szép eredményekhez!

    Galéria: (20+) Facebook

    Mgr. Papp Eszter, testnevelőtanár

    Egyéni eredmények:

    1. Asztalitenisz - Kocsis Jázmin - 4. hely

    Várady Márton- 3. hely

    2. Lövészet - Sztojka Vanessa - 4. hely Lantódy Àron - 2. hely

    3. Súlylökés - Mida Zoé - 3. hely

    Lami Ádám - 4. hely

    4. Távolugrás - Kertész Réka - 4.hely Horváth Tamás - 3. hely

    5. 600m futás - Nagy Gréta - 4. hely Cserepes Màrk - 1. hely

  • Könyvtári kaland

    Az 1.b osztály ma délután ellátogatott a városi könyvtárba, ahol Gabi néni a Föld Napja alkalmából egy tanulságos mesével készült.Ezután a gyerekek kiválasztották azt a könyvet,amit majd otthon szeretnének elolvasni. "A mese az az ábécéskönyv, amelyből a gyermek megtanul a saját lelkében olvasni."

    Köszönjük szépen! Mgr. Győri Katalin és Mgr. Cséplő Viktória

  • Elismerésben részesült kollégánk

    A Szlovákiai Magyar Pedagógusok XXIX. Országos Találkozója keretében szombat este átadták a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége által alapított díjakat Rozsnyón, ahol a kiváló módszertani, nevelési, szakmai és tudományos eredményekért kategóriában Benko Tünde és Hamar Mónika mellett kollégánkat Varga Tamást is díjazták. Az elismerést Fekete Irén, az SZMPSZ elnöke, valamint Vörös Mária és Hack László alelnökök adták át. Gratulálunk!

  • IV. Komáromi Ostromlakoma

    A IV. Komáromi Ostromlakoma XIX. századi szabadtűzi ételek főzőversenyén vett részt a Jókaisuli csapata2024. április 28-án Észak-Komáromban, az Öregvárban. Kora reggeltől mosolyokban és nevetésben gazdag hangulatban telt a készülődés és a főzés.

    Köszönjük a lehetőséget és közös eszmecserét.

    JMA

  • OVI-SULI foglalkozás

    Ma ismét találkozhattunk jövendőbeli elsőseinkkel a délelőtt folyamán megrendezésre kerülő OVI-SULI foglalkozáson. Mónika néni jóvoltából a Föld napja alkalmából mese, valamint játékos feladatok várták a gyerekeket. Árpi bácsi angol nyelvű foglalkozást tartott nekik, valamint bevezette őket a robotika alapjaiba. Andi nénivel énekeltek, körjátékokat játszottak. Jó hangulatú, tartalmas szombat délelőtt volt ez. Köszönjük, hogy eljöttetek! Mgr. Bécsi Mónika, Mgr. Viczencz Andrea, Mgr. Tóth Árpád

  • NyelvÉSZ- országos döntő

    A mai nap folyamán Szegeden zajlott a NyelvÉSZ tanulmányi verseny országos döntője, ahol az előző fordulók alapján Mészáros Huba (VI. B) kapott meghívót a megmérettetésre. Gratulálunk az elért kimagaslóan szép döntős eredményhez.

    Felkészítő tanár: Varga Tamás

  • Földünk védelmében

    Ezen a héten a Föld megismerése, védelme, óvása volt kiemelt feladatunk a II. B osztályban. Fontos már gyermekkorban a tudatos szemléletmód alakítása a környezetvédelem, a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás terén. Ezekre adott lehetőséget a heti projektünk.

    Projektvezetők: Mgr. Farkas Ilona és Bc. Urbánek Enikő

  • Környezetvédelmi verseny - országos döntő

    Tarolt a JMA csapata az ÖKO-LOGIKA versenyen. Az országos szintű versenyen 11 csapat méretette meg magát, melyen a mi iskolánk az 1. helyen végzett. Csapattagok: Koniček Lara - VIII. A, Csandal Anna - IX. A, Olláry Viktor Alex - IX. A

    Felkészítő tanár: Mgr. Papp Eszter

  • Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny

    Újabb versenysiker a #jókaisuli háza táján. Gratulálunk a nyelvészeknek, akik kimagasló eredményt értek el a helyesírási versenyen.

    Felkészítő tanár: Varga Tamás

  • Öko-Logika Országos Környezetvédelmi Verseny

    Iskolánk adott otthont az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Öko-Logika Környezetvédelmi Versenynek. A verseny célja a természettudományos ismeretek gazdagítása, a tehetséggondozás az ökológia időszerű problémáival való foglalkozás. Az országos szintű versenyen 11 csapat méretette meg magát, melyen a mi iskolánk az 1. helyen végzett. Csapattagok: Koniček Lara - VIII. A, Csandal Anna - IX. A, Olláry Viktor Alex - IX. A

    Köszönjük a lehetőséget és a támogatást az SZMPSZ-nek és Dr. Bagita Judit főszervezőnek.

  • Kerületi szertorna bajnokság

    Szerdán tornász csapatunk részt vett a kerületi szertorna bajnokságon Ludanicén a komáromi járást képviselve. Igaz dobogóra nem állhattunk, de lányaink nagyon ügyesen tornásztak és megállták helyüket a legjobbak között is. Gratulálunk a csapatnak! Büszkék vagyunk rátok!

    Mgr. Viczencz Andrea, szaktanár

  • Edzés az egészségért az 1. b osztályban

    Folytatódnak összpontosítás, figyelem és koncentráció fejlesztő foglalkozásaink.

    „Sport nélkül elképzelhetetlen a jó közérzet!„

    Szervezők: Mgr. Cséplő Viktória és Mgr. Győri Katalin

  • ENGLISHSTAR - levelezős verseny

    Diákjaink ma részt vettek az angol ENGLISHSTAR levelezős versenyben. A feladatokat sikeresen megoldották, izgatottan várjuk az eredményeket!

    Mgr. Bese Pákozdi Anita, angoltanár

  • Dobré slovo - Jó szó - kerületi forduló

    Újabb sikeres eredmény született a tanulmányi versenyek sorozatában. A Selye János Gimnázium szervezésében került megrendezésre a megyei forduló. Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő tanárnak, Mgr. Horváth Árpád tanító bácsinak.

  • "Tri prasiatka" c. meseelőadás a 3.évfolyamban

    A szlovák óra keretein belül a 3. évfolyam tanulói az Eötvös utcai szlovák óvodában a "Tri prasiatka" c. meseelőadást nézték meg. Az előadás edukációs kérdésekkel zárult, amibe a gyerekek szlovák nyelven kapcsolódtak be. Köszönjük Nagy Ortuta Juditnak, az óvoda igazgatónőjenek és lelkes kollégáinak a meghívást. A harmadik évfolyam osztályfőnökei

oldal:

Újdonságok

Kapcsolat

  • Základná škola Móra Jókaiho s vyučovacím jazykom maďarským - Jókai Mór Alapiskola
    Mieru 2 - Béke u. 2.
  • Riaditeľstvo - Igazgatóság: +421 (0)35 77 20 119

    Sekretariát - Titkárság: +421 (0)35 79 00 010

    Zborovňa - Tantestület: +421 (0)35 79 00 011

    Vedúca šk. jedálne - Konyhavezető: +421 (0)35 77 20 921

    Šk. jedáleň - Konyha: +421 (0)35 79 00 012

Fényképalbum