• Földünk védelmében

    Ezen a héten a Föld megismerése, védelme, óvása volt kiemelt feladatunk a II. B osztályban. Fontos már gyermekkorban a tudatos szemléletmód alakítása a környezetvédelem, a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás terén. Ezekre adott lehetőséget a heti projektünk.

    Projektvezetők: Mgr. Farkas Ilona és Bc. Urbánek Enikő

  • Környezetvédelmi verseny - országos döntő

    Tarolt a JMA csapata az ÖKO-LOGIKA versenyen. Az országos szintű versenyen 11 csapat méretette meg magát, melyen a mi iskolánk az 1. helyen végzett. Csapattagok: Koniček Lara - VIII. A, Csandal Anna - IX. A, Olláry Viktor Alex - IX. A

    Felkészítő tanár: Mgr. Papp Eszter

  • Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny

    Újabb versenysiker a #jókaisuli háza táján. Gratulálunk a nyelvészeknek, akik kimagasló eredményt értek el a helyesírási versenyen.

    Felkészítő tanár: Varga Tamás

  • Öko-Logika Országos Környezetvédelmi Verseny

    Iskolánk adott otthont az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Öko-Logika Környezetvédelmi Versenynek. A verseny célja a természettudományos ismeretek gazdagítása, a tehetséggondozás az ökológia időszerű problémáival való foglalkozás. Az országos szintű versenyen 11 csapat méretette meg magát, melyen a mi iskolánk az 1. helyen végzett. Csapattagok: Koniček Lara - VIII. A, Csandal Anna - IX. A, Olláry Viktor Alex - IX. A

    Köszönjük a lehetőséget és a támogatást az SZMPSZ-nek és Dr. Bagita Judit főszervezőnek.

  • Kerületi szertorna bajnokság

    Szerdán tornász csapatunk részt vett a kerületi szertorna bajnokságon Ludanicén a komáromi járást képviselve. Igaz dobogóra nem állhattunk, de lányaink nagyon ügyesen tornásztak és megállták helyüket a legjobbak között is. Gratulálunk a csapatnak! Büszkék vagyunk rátok!

    Mgr. Viczencz Andrea, szaktanár

  • Edzés az egészségért az 1. b osztályban

    Folytatódnak összpontosítás, figyelem és koncentráció fejlesztő foglalkozásaink.

    „Sport nélkül elképzelhetetlen a jó közérzet!„

    Szervezők: Mgr. Cséplő Viktória és Mgr. Győri Katalin

  • ENGLISHSTAR - levelezős verseny

    Diákjaink ma részt vettek az angol ENGLISHSTAR levelezős versenyben. A feladatokat sikeresen megoldották, izgatottan várjuk az eredményeket!

    Mgr. Bese Pákozdi Anita, angoltanár

  • Adatok frissítése

    Az aScAgenda program adatai frissítve
  • Dobré slovo - Jó szó - kerületi forduló

    Újabb sikeres eredmény született a tanulmányi versenyek sorozatában. A Selye János Gimnázium szervezésében került megrendezésre a megyei forduló. Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő tanárnak, Mgr. Horváth Árpád tanító bácsinak.

  • "Tri prasiatka" c. meseelőadás a 3.évfolyamban

    A szlovák óra keretein belül a 3. évfolyam tanulói az Eötvös utcai szlovák óvodában a "Tri prasiatka" c. meseelőadást nézték meg. Az előadás edukációs kérdésekkel zárult, amibe a gyerekek szlovák nyelven kapcsolódtak be. Köszönjük Nagy Ortuta Juditnak, az óvoda igazgatónőjenek és lelkes kollégáinak a meghívást. A harmadik évfolyam osztályfőnökei

  • Föld napja programsorozat a Jókaisuliban

    Iskolánk minden évben projektnapot szervez ezen a jeles napon, de büszkén mondhatjuk, hogy a környezetvédelem, a természeti értékeink védelme kiemelt fontosságú a mindennapi pedagógiai munkánk során is. A gyerekeket már az első osztálytól kezdve tudatosan formáljuk kis bolygóvédőkké, akik számára az évek múlásával természetessé válik majd a környezettudatos életmód.

  • Határtalanul 2024

    A mai napon iskolánkba látogatott a Határtalanul program keretén belül a Balatonboglári Általános Iskola vezetősége és hetedikes csapata. Komárom városának és iskolánk rövid bemutatása után egy kötetlen beszélgetés követekezett a tanárok és a diákok között. Köszönjük a látogatást. Biztosak vagyunk benne, hogy nem utoljára találkoztunk a mosolyokban és jókedvben gazdag társasággal.

    Képek: Némethné Hegyi Bernadett, BÁI igazgatónője

  • Futás a jövőért 2024

    A Komáromi Egyetemi Napok nyitányaként ma újra megvalósult a Futás a jövőért rendezvény, amelyen az egyetemistákkal együtt futottak a magyar óvodások, alap- és középiskolások. A rendezvényen a JMA diákjai is képviseltették magukat. A csapatot Kajtor Kyra, Vörös Ágnes, Szoboszali Ernő, Horváth Tamás, Kún Kristóf, Pipper Amina és Hübsch Amália alkották.

    Köszönjük a lehetőséget.

    Fotók: Mgr. Németh Lajos

  • TANEČNÝ KOLOTOČ 2024 - kerületi forduló

    Irány az országos!!!  Iskolánk táncos lábú lányai ma ismét remekeltek a Nyitrán megrendezésre kerülő táncverseny kerületi fordulóján, ahol mindkét koreográfiánk dobogós helyezést ért el.

    Jobbágy Liana 2. hely

    Kocsis Jázmin és Varga Kornélia 1. hely

    Gratulálunk a lányoknak, nagyon büszkék vagyunk rátok!

    Szakedző: Mgr. Viczencz Andrea

  • XXII. VOX HUMANA

    2024. április 19-én került sor a XXII. alkalommal megtartott VOX HUMANA baráti kórustalálkozóra

    Forrás:https://korkep.sk/cikkek/kultura/2024/04/21/a-vox-humana-korustalalkozo-gazdag-elmennyel-ajandekozta-meg-kozonseget/

  • Kistérségi rovásírás vetélkedő

    2024. április 19-én a komáromi Marianum Egyházi Iskolaközpontban megrendezésre került a Kistérségi rovásírás vetélkedő, melyen iskolánk két VIII.A osztályos tanulója, Pipper Amina és Tóth Csenge Anikó is megmérettette magát. Mind a ketten nagyon ügyesek voltak, bronz sávos minősítést értek el.Szívből gratulálok és köszönöm a munkájukat!

    Felkészítő tanár: Mgr. Bécsi Mónika

  • Előkészületek a Föld napjára

    A diákok informatika órán nem csak a számok és kódok világában találták meg a kreativitást, hanem a Föld napjára is gondoltak! A Föld napjának ünnepére készült műveik nemcsak színesek és látványosak, hanem a környezetvédelem fontosságát is remekül tükrözik.

    Mgr. Simon Erzsébet, szaktanár

  • "Közlekedő Petőfi" című rajzpályázat

    Szépe Viktor rajza a “Közlekedő Petőfi” című pályázatra.

    Mgr. Simon Erzsébet

  • Kémia Olimpia - kerületi forduló

    A 60. Kémia Olimpia nyitrai kerületi fordulóján Bara Boglárka, IX.A osztályos tanulónk eredményes megoldóként zárta a sok felkészülést igénylő, elméleti és gyakorlati részből álló versenyt. Gratulálok Boginak ehhez a nagyon szép eredményhez, remélem, hogy a megszerzett tudást kamatoztatni tudja majd a gimnáziumi évek alatt! Csepi Andrea, kémiatanár

  • KENGURU - Matematikaverseny

    Végzőseink a gimnáziumok kategóriájában is megállták a helyüket.

    Gratulálunk az eredményes megoldóinknak.

    Felkészítő tanár: Mgr. Hübsch Miklós

oldal:

Újdonságok

Kapcsolat

  • Základná škola Móra Jókaiho s vyučovacím jazykom maďarským - Jókai Mór Alapiskola
    Mieru 2 - Béke u. 2.
  • Riaditeľstvo - Igazgatóság: +421 (0)35 77 20 119

    Sekretariát - Titkárság: +421 (0)35 79 00 010

    Zborovňa - Tantestület: +421 (0)35 79 00 011

    Vedúca šk. jedálne - Konyhavezető: +421 (0)35 77 20 921

    Šk. jedáleň - Konyha: +421 (0)35 79 00 012

Fényképalbum